1984. Toyota Trueno 1600 DOHC
116 Pk Din, volledig standaard.

In 1982 en 83 had hij een Corolla KE35 met een gewone motor waarmee enkele rally's gereden werden. Gewoon voor de fun,zonder noemenswaardige resultaten. In '83 reed de cafébaas trouwens maar één rally. De Trueno was een noodoplossing. Freddy wou en zou rally rijden. Hij had een Toyota Trueno GT of twee in zijn garage staan en één ervan moest er aan geloven.

 

Deze coupé was uit zichzelf een heel lichte auto. Ze gooiden alle overtollige ballast weg,monteerden twee Corbau's,vier Koni's en spoten de nieuwbakken rallyauto in een prachtig beige. Grondverf was budgettair de beste keuze en was tenslotte ook verf. De mechanisch volledig standaardwagen maakte zijn debuut in de "Omloop van het Houtland". Jan Sabbe, de nieuwe copiloot, had er alle vertrouwen in. Hij had Freddy meermalen zien rijden met de Levin en wou ook eens van het echte werk proeven. "Tailhappy",is een toepasselijke Engelse uitdrukking op het weggedrag van de Trueno. Onze vriend ondervond het aan de lijve. Hij was gewoon om met de Levin,die een schitterend weggedrag had, het onderste uit de kan te halen. De kan van de Trueno was gauw leeg. Op de vierde kp bleef de koffer rond een paal hangen. Exit Trueno nr één en Freddy hield het voor bekeken. Hij laste een sabbatjaar in. Het eerste in zijn rallycarrière. I know, what's in a name.........

 

 

Eind '86 zag de garage "Auto's Dekeersgieter F" het levenslicht. Eén van de eerste handelingen van ons kersvers garagistje was starten met de bouw van een rallywagen. Of wat dacht je? De tweede Trueno moest er aan geloven. Er werden in '87 enkele rally's mee gereden maar Freddy had er vlug de buik van vol. Met die auto moest je,figuurlijk,tegensturen in een rechte lijn en de resultaten waren dan ook navenant. Er moest iets anders komen, maar wat?

 

Met de Trueno deed Freddy iets waar toen nog niemand had gedaan. De auto weggeven! Met een dancing als sponsor werd de Toyota in een tombola als hoofdprijs aangeboden. De voorwaarde was; er drie rally's in de Oasis-kleuren mee rijden. De tombola liep goed. De latere winnaar,iemand uit Lichtervelde mocht de Trueno niet komen afhalen van zijn toenmalige echtgenote. Benieuwd of hij er nog bij is.

Next volgende week

 

MB