Opel Kadett 1900 GTE.

Yvan Saelens,heden tendage nog altijd drijvende kracht achter de TBR,kende Freddy van in het café dat hij destijds uitbaatte in Zedelgem. Tiens,café's zijn zowat de rode draad aan't worden. Bon,Yvan sponsorde ons manneke maar reed zelf met een splinternieuwe Kadett GTE. Toendertijd was dat het neusje van de zalm en zoals de tijd zou uitwijzen,met reden. De man achter" Boetiek Sandra Roeselare" had echter geen tijd om zijn nieuw speeltje te onderhouden en stelde Freddy voor om dit te doen. Het voorstel luidde;"Freddy,doe het onderhoud voor me en ik laat je er enkele rally's mee rijden,ik zal je copiloot zijn." Freddy's ogen en oren vielen bijna uit zijn kop. Enkele seconden later voegde Yvan er aan toe;"Euhhh.....maar ik wil per rally ook een special rijden en dan zou jij de co moeten spelen......." Onze held word slecht als hij moet naast iemand anders plaatsnemen en die neemt een bocht aan meer dan zestig. Hij slikte zijn schrik in en stemde toe.

Hun eerste rally was die van Wervik. Freddy mocht de eerste kp rijden. Zoals iedere onnozelaar vertrok hij met het mes tussen de tanden. Nooit met de auto gereden,nooit een degelijke suspensie onder zijn gat gehad en een sper, wat is dat? Wat kon hem gebeuren?? De Kadett had, volgens Yvan nog nooit zo hard gegaan. Overal dwars en moet het gezegd,met de hakken over de sloot. Maar hard! De co genoot. Op het eind van de kp kregen ze de voor hen gestarte auto in het vizier. Een rode lap,heeft dat effect op een kieken? Op het onze wel, Hij remde te laat,gooide de Opel dwars en belande in de gracht. "Sorry Yvan........" " T'is nieks,maak dat em binnen veertien dagen klaar is voor Ploegsteerd"

Ploegsteerd was een zeer mooie rally. Schitterend parcours met veel blinde bochten. Yvan had het zekere voor het onzekere genomen en startte als eerste. Als je hiernaast goed kijkt zie je Freddy met gesloten ogen van het spektakel genieten. Van nota's lezen was geen sprake. De piloot kon het niet over zijn hart krijgen en liet zijn poulain drie van de vier kp's rijden. Er waren echter drie boucles zodat ons manneke toch driemaal doodsangsten heeft uitgestaan. Ze eindigden negende algemeen.
Na dat avontuur wisten beiden dat het zo niet verder kon en zocht Yvan een andere co. Freddy bleef wel de Kadett onderhouden.