Corolla KE25 1200

1200 cc 100 Din pk 5-bak.

Gans de winter was ons ventje bezig geweest aan het klaarstomen van een Corolla SL. Het motorje kreeg webertjes en Pipernokkenasjes. Er werden Koni's gemonteerd en voor het eerst competitiebanden. Hij was ook op sponsorjacht geweest en Boetiek Sandra van Roeselare en Packo Zedelgem sierden het koetswerk. En hij woog de helft van nu. De piloot,niet de auto.....
In 1980 was het niet ongewoon dat tijdens een rally een showkp zonder copiloot moest gereden worden. Zoals hier tijdens de 6 Uur van Aalst. Deze organisatie was ook één van de eersten om de eeuwige jachtvelden in te trekken. Als je de rijstijl ziet zou je denken dat de Corolla bulkte van de pk's. Niets daarvan. Hij was die tijd zo gek als een achterdeur. Over nu wil ik me niet uitspreken.
De Tac is altijd het zwarte beest van Freddy geweest. In al zijn deelnames,en het zijn er toch en pak is hij maar drie keer aan de finish gekomen. Toch wil hij er ieder jaar naar toe. Noem het zelfkastijding......
De Westhoekrally had niets met "Ypres" te maken maar had,zoals veel rally's in die regio,een parcours om u tegen te zeggen. Samen met de Westhoekrally zijn ook de rally's van Lo en Diksmuide verdwenen. De Corolla was,als de piloot op de baan bleef,niet uit de top van de klasse te slaan. Maar hij wilde meer.
En al die moeite voor een plastieken bekertje. Eerste Toyota in het clubkampioenschap bij Duindistel Brugge......" Mag 'k 't zeggen Walter?????" Er deed er maar één mee.
Fotomontage van wedstrijden met drie eerste Corollas.