Corolla KE20 1200

1200 cc 72 Din pk 5-bak.

In 1979 schakelde Freddy, lang voor Evo's en Impreza's over naar een vierdeurs Corolla. In 77en 78 had het team op sublieme wijze enkele laatste en voorlaatste plaatsen in het klassement gereden en nu werden klassenoverwinningen niet uitgesloten........ dacht hij. De motor had een pk-kuur,nu zo'n 75 aanwezig, ondergaan en de eerste resultaten zouden gauw volgen...,dacht hij.
Ze sloegen lang geen mal figuur met de vierdeurs maar zoals bij iedere rechtgeaarde piloot begon het toch op hun zenuwen te werken dat de concurrentie met rapper materiaal aan de start kwam.
In de Omloop kon door de parcourskennis, zo zaten de Sprint van de Ruidenberg, het Mandes-Circuit en de Sprint van Oudenburg onder de kp's, nog in de top van de klasse meegestreden maar er moesten te veel risico's genomen worden. De co-pilote begon het welletjes te vinden en Freddy moest een andere gek vinden om de "hotseat" te vullen.
Tijdens een opendeurdag op de "Duivelsberg" ging Freddy over kop met de vierdeurs. Ze werd nog éénmaal hersteld, van ver zoals ze hier zeggen en haar laatste rally was die van Kortrijk. In de meest vettige omstandigheden en met een gelegenheidsco nam ze afscheid met een tweede plaats in de klasse.
Er moest iets anders komen. Mooier,beter,rapper en even goedkoop...........